lørdag 31. desember 2011

Mitt hobbyrom

Nå er det omtrent 8 måneder siden jeg ble angrepet av scrappesyken (må ikke forveksles med skrapesyken, da eneste symptom på scrappesyken er slunken lommebok og limrester på fingertuppene).

Tenkte å feire året da jeg ble en scrapper med å vise frem "hobbyrommet" mitt, og hvordan det ser ut etter 8 mnd med dilla.

Det er ikke et flott rom slik jeg ønsker meg, men det fungerer! Det er et rom i kjelleren som hadde en ledig vegg. Fordelen er at vaskerommet er vegg i vegg, så nå husker jeg å vaske klær før noen spør "HAR JEG INGEN REN BUKSE?!?!". Bakdelen er at jeg har julepynt på høyre side, jakker og annet småplukk på venstre side, og bak meg er det mest det jeg vil kalle... rot og ting som faller under kategorien "kjekt å ha" - i følge min mann.

Også har jeg godt selskap av familiens kanin. Han er nok veldig glad for at jeg har begynt med hobbyen, for nå får han hoppe rundt i kjelleren hver gang jeg klipper og limer. Godt med litt selskap også :)

Men nå - bildene! Og det ble en del bilder...

I anledning Promarker Norge sin første utfordring som kommer i morgen kl. 09.00, har jeg laget et nytt promarker oppbevaringssystem. Må ha orden i sakene når jeg skal delta på promarker-utfordringer! Jeg finner ikke igjen bloggen jeg ble inspirert av (beklager), men jeg har så og si kopiert idéen. Det eneste er at de hadde brukt en DVD-hylle og fikk plass til 11 promarkere på en rad. Jeg har brukt en CD-hylle og fikk dermed plass til 7 på rad. "Holderne" er A4-ark (160 grams) som jeg har brettet slik at tusjene ligger i ro selv om jeg ikke har alle på hver hylle enda. De runde klistremerkene på enden er kjøpt på nettsiden hos Letraset. 

Fargekartet under tusjene lagde jeg i word som en tabell, og printet ut på Letraset sitt 270 grams papir. Da ser jeg også korrekt farge på det papiret jeg bruker til vanlig. 

Punchene mine, stablet på en hylle over skrivebordet.

Båndene mine. Oppbevares i blanke plastkrukker fra Panduro.

Min kjære Cuttlebug

Noe av mønsterpapiret og kartongen min

To sortimentskap fra Biltema, hvor jeg oppbevarer noen av blomstene mine, perler, doilies, pins, og en del annet smått.
Oppå det ene skapet ligger Tim Holtz Ink Palette, med mine distress ink refiller som jeg har begynt å male med.

ved siden av punchene på hylla, har jeg et sortimentskap med noen blomster, jump rings, knapper og diverse annen pynt. Den grønne er crop-a-dile, og de to blå boksene er der jeg har mesteparten av charmsene mine.

 Her oppbevares stempelputer, diverse glitter og akrylmaling
Her er permene mine med umonterte stempler. Disse skal snart byttes ut med hvite permer, og dessuten blir det flere. Jeg har nemlig en hel skuff med umonterte stempler som jeg ikke har sortert og satt på plass enda. Inni permene er det laminerte A4-ark, hvor jeg stempler motivet på, og klistrer stemplene på baksiden.

 Oversiktsbilde. I den hvite skuffeseksjonen som synes under skrivepulten har jeg glitterlim, liquid pearls, crackle paint, Tim Holtz sissix dies, diverse Tim Holtz pynt.
I sticker stadiumen har jeg perler, brads og alfabet. Kan såvidt skimte bokhyllen helt til høyre, og permene med stempler. I hylla under stemplene, ligger CD-vesken med alle diesene mine, samt noen små plastkrukker med brads. I hylla under der igjen har jeg de arkene jeg bruker når jeg fargelegger (Letraset og Canson).
I kommoden til venstre har jeg to fulle skuffer med blomster, mine distress ink refillers og blader.
I kommoden som såvidt kan skimtes til høyre (den som pappesken står på), har jeg embossingutstyret mitt, de forskjellige typene lim jeg har, embossing foldere, ostekluter, og en del annen pynt og stæsj. 
Bak stolen kan det så vidt skimtes en arkivboks fra Staples, hvor jeg oppbevarer julearkene mine. Siden av der kan det skimtes en pappeske med et kaos av restepapir. Bak der igjen en ny pappeske med monterte stempler og embossingfoldere (fordi jeg ikke har ryddet den pappesken enda...)
Og her er da scrappe-selskapet mitt, på full fart ut av buret for å hoppe litt rundt og drive ugagn. 

Det ble et laaaangt innlegg, mange bilder, og en liten rundtur for å se hvordan jeg har det når jeg lager kort. Litt morsomt å spare på, og se om det vil skje noen endringer i 2012 :)

lørdag 24. desember 2011

GOD JUL!

Med ikke alt for store barn i hus, blir det ikke så veldig sent på julekvelden. Vi har vært hos mine foreldre og spist deilig julemiddag og pakket opp et helt fjell med julegaver. Fornøyde både små og store!

Selv fikk jeg 3 inspirasjonsbøker om scrapbooking, to blad av et trykk, gavekort på 2000 kroner (!!) på Unik Hobby, min lokale hobbybutikk, og heldigvis en favorittbutikk også. Pluss en kjempefin kommode med små skuffer til å ha scrapbookting i. Pluss en hel del annet, ikke scrappe-relatert.

Jeg er litt irritert på eg selv som ikke fikk scrappet halvparten av det jeg hadde ment i gaver og kort i år. Så neste år skal jeg lage julekort jevnlig, så slipper jeg stresset rett før jul. Det fungerte dårlig, gitt!

Men noe ble det.

Her er de tre julekalenderne jeg lagde til ungene i år. Stor suksess!I skuffene var det litt godteri i noen skuffer, aktiviteter vi gjorde sammen med ungene noen ganger, og andre ganger lå det en lapp som fortalte hvor de kunne finne en pakke (som var litt større enn en fyrstikkeske).

Alle kalenderne er laget med papirer fra Maja Design. Håndtakene er fra Kort og Godt, gutten med snøballen er et ministempel fra Bildmålarna. Hjertedies som jeg har embosset, snøfnugg-punch fra MS, halvperler, glitterlim, thickers, hjertestempel fra NSS, pepperkakemann og pepperkakeformer (husker ikke produsent), stjernedies fra Spellbinders.

Snowflake symphony in purple

Jeg hadde allerede bestemt meg for å bruke de nydelige, lilla mønsterarkene fra Mangolia, når jeg fant ut at årets julegaver til jentene våre, skulle passe inn i et kort. Og da jeg så at TOMIC sin utfordring denne uken var "snowflake symphony in purple", var det ikke mye å lure på. Dermed ble det tre ganske like kort, med noe tenåringer er veldig glad i  - nemlig penger ;)

Her er et av kortene:

Forsiden
Her avsløres det at det er et easelcard. Pengene er gjemt i en lomme bak snømannen
Må vise frem den lille tagen som er gjemt i en lomme på baksiden


Størrelse: 
6 x 6"
Papir: 
Lilla og hvit bazill, mønsterark fra Magnolia
Blekk:
distress ink - walnut stain og dusty concord, Archival ink - black
Stempler:
Magnolia, Kort og Godt og Stempelglede
Annet:
Dies fra Magnolia, liquid pearls, halvperler.
Fargelagt med distress inks

Dette kortet er med på følgende utfordringer: 
- TOMIC - snowflake symphony in purple